Ahol az informatika kezdődik


A mindennél értékesebb adat

2014.02.27 11:52

A mindennél értékesebb adat

Sokkal többet érnek a mobil eszközökön tárolt adatok, mint a készülékek, amiken tárolják őket.

A legtöbb felhasználó – 56 százalék - véli úgy, hogy a mobil eszközökön tárolt adatok sokkal fontosabbak, mint maga az eszköz, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International 2013 nyarán végzett közös felméréséből. Továbbá a felhasználók több mint 50 százaléka nem tudta visszaszerezni adatai többségét, adatlopás esetén.

A kérdés adott: Mi ér többet?

Egy drága eszköz vagy egy félve őrzött, régi fotó? Egy laptop vagy egy e-mail, amely sokat jelent a számunkra? Egy tablet vagy egy video klip, amely a régi barátokkal való találkozásról készült? A legtöbb válaszadó szerint a személyes adatok sokkal többet érnek a mobil eszközöknél, a készülék árától függetlenül.

Sajnos az emberek gyakran veszíthetik el értékes adataikat önhibájukon kívül: a felmérés szerint minden ötödik rosszindulatú támadás végződik a személyes adatok elvesztésével, melyeknek 61 százalékát sosem tudják visszaállítani. A személyes adatok a kiberbűnözők számára csak egy értékesíthető áru: adatokat lopnak, melyeket később felhasználva, akár blokkolhatják is a felhasználó online pénzügyi hozzáférését, amelyet az esetek többségében csak súlyos összeg kifizetése után adnak vissza a tulajdonosnak. A széles körben elterjedt mobil eszközök csak súlyosbítják a helyzetet, hiszen minden egyes új okostelefonnal vagy tablettel további támadási felületet biztosítunk a csalók számára.

Habár a kibertámadások száma növekszik, a személyes információk még mindig biztonságban maradhatnak egy megfelelő biztonsági megoldással.

https://computerworld.hu/computerworld/a-mindennel-ertekesebb-adat.html

—————

Vissza